DRAGOSTE ŞI MISTER LA BARCELONA

DRAGOSTE ŞI MISTER  LA BARCELONA
Genres: Romance, Thriller
Thriller- romance, despre intrigi în lumea marilor afaceri, atentate şi urmăriri la care participă veterani ai legiunii străine. Acţiuni care încep la Sagrada Familia, în Barcelona, unde fantoma lui Gaudi apără dragostea, binele şi frumosul. „Dragoste şi mister la Barcelona” este unul din cele mai bune romane poliţiste, de dragoste şi de acţiune, cu mister, suspans şi manifestări paranormale, în Barcelona şi în Insula Malta. Este şi o descriere a legendelor Barcelonei şi a obiectivelor turistice din Barcelona şi Insula Malta. O carte ce trebuie citită înainte de vacanţă, sejur în Barcelona şi Malta, interesantă şi pentru că acţiunile se desfăşoară pe multiple planuri, ce se întrepătrund, arătând cititorului o modestă prezentare a spiritului catalan. Şi o modestă dedicaţie tuturor îndrăgostiţilor.
View Book Sample

Overview

Librăria este aici: https://www.setthings.com/ro/e-books/dragoste-si-mister-la-bercelona/

„Dragoste şi mister la Barcelona” este unul din cele mai bune romane poliţiste, de dragoste şi de acţiune,  cu mister, suspans şi manifestări paranormale. O carte în care acţiunile se desfăşoară pe multiple planuri, ce se întrepătrund, arătând cititorului o modestă descriere a spiritului catalan. Şi o modestă dedicaţie tuturor îndrăgostiţilor.

Este şi un adevărat ghid turistic, ce descrie legendele şi obiectivele turistice din Barcelona şi Malta.
Subiectul romanului este unul de mare actualitate. În urmă cu douăzeci de ani, un tânăr arhitect din Barcelona, Javier Montosa, este nevoit să emigreze în Franţa, datorită sărăciei determinată de criza economică prin care trecea Spania în acea vreme. Se stabileşte în Paris, unde-şi aduce tânăra soţie şi copilul de cinci ani. Cu sacrificii şi adoptând un mod de a acţiona gresiv, pătrunde în lumea marilor afaceri, devenind un adevărat rechin. Consecinţele sunt ireversibile, adoptă un mod de viaţă plin de cinism, egoism, uitând valorile morale catalane, printre care şi umanismul şi compasiune.
La una din licităţiile organizate în Malta, una din firmele concurente recurge la mijloace criminale pentru a câştiga lucrarea de zeci de milioane de dolari. Fiul proprietarului firmei de proiectare, José Montosa, este grav rănit în Barcelona, în încercarea inamicilor de a-l determina pe omul de afaceri să renunţe la licitaţie, implicit la contract. În spitalul din Barcelona, rănitul José Montosa este supravegheat de asistenta medicală Flores Martinez, iar în zilele care au urmat, între cei doi se înfiripă o frumoasă poveste de dragoste.
În paralel, acţiune a cărţii se desfăşoară pe mai multe planuri. Directorul Emanuel Gonzales, din aceeaşi firmă de arhitectură, ajutat de oamenii săi, desfăşoară o intensă acţiune poliţistă de descoperire a persoanelor vinovate de atacul asupra lui José. Acţiunea în sine este plină de neprevăzut, la care participă foşti membrii ai legiunii străine, cu desfăşurare în renumite locuri turistice: Malta, Barcelona, Londra. El însuşi, Emanuel Gonzales, trăieşte şi o poveste de dragoste. Unde? Binenţeles, în oraşul dragostei, Barcelona.
Un alt plan al cărţii este cel al poveştii de dragoste dintre José şi Flores, cu urcuşuri şi coborâşuri, cu momente tensionate şi cele de tandreţe, întrerupte de o tragedie. La o tentativă de omor asupra lui José, Flores îi salvează viaţa primind glontele ce-i era destinat acestuia. O adevărată tragedie, cu vise premonitorii, mister şi urmări neprevăzute.
Personajele romanului îl poartă pe cititor pe adevărate trasee turistice, ducându-l pe La Rambla, în piaţa La Boqueria, la Sagrada Família, dar şi în Valletta, la unele din castelele vechilor cavaleri ospitalieri de Malta. La Sagrada Família, ghidul este spiritul lui Antoni Gaudi, venit să-l întâlnească pe elevul lui, arhitectul José Montosa.

Disclosure of Material Connection: Some of the links in the page above are "affiliate links." This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission's 16 CFR, Part 255: "Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising."